Afecteaza sau nu, criza economica service-urile auto ?

May 3, 2009 Stiri Auto

Circa o treime din service-urile auto din Romania ar putea da faliment in 2009, atat din cauza situatiei economice actuale, cat si a problemelor pe care le au cu societatile de asigurari, a declarat, vineri, presedintele Asociatiei Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI), Ion Vasile, citat de Mediafax.

“Service-urile auto se confrunta cu abuzurile companiilor de asigurari, care afecteaza industria pe profil. Ca urmare, avand in vedere si contextul economic actual, preconizam ca in acest an vor da faliment peste 30% din unitatile reparatoare si vom injumatati numarul de angajati”, a afirmat presedintele ASSA.

Printre abuzurile firmelor de asigurare,  ca exemplu compania Allianz Tiriac care furnizeaza piesele de schimb pentru repararea masinilor cu daune, service-urile fiind astfel dezavantajate intrucat percep doar manopera.

“Din cauza acestui lucru service-urile partenere Allianz Tiriac si-au injumatatit cifra de afaceri in 2008, iar multe sunt puse in situatia de a-si returna creditele intrucat nu si-au mentinut cifra de afaceri din anul precedent”

El a aratat ca un srl auto nu pot acorda garantie pentru piesele de schimb pe care le monteaza deoarece nu sunt furnizorii acestora.

O alta companie de asigurari cu care srl-urile auto service au probleme este Carpatica Asig, care inregistreaza intarzieri mari la plata catre unitatile reparatoare si le recomanda acestora utilizarea pieselor second-hand, potrivit reprezentatului asociatiei.

Tags: